VELIKA GORICA

            Čak 136 članova i gostiju Podružnice SUH-a Velike Gorice okupilo se 23. rujna 2021. u restoranu „Za vašu dušu“ u Okuju na izvještajnoj skupštini. Svi do jednoga imali su važeće Covid potvrde kojom su dokazali da su se cijepili ili preboljeli koronu.

            Na početku je zbor podružnice „Turopoljska zvona“ otpjevao himnu, nakon čega je uslijedila minuta šutnje za sve preminule članove. Jednoglasno su prihvaćeni svi izvještaji i planovi rada za 2021. godinu, uz opasku predsjednika podružnice Stjepana Milobare da se zbog korone to ranije nije moglo napraviti. Na kraju su se skupštini obratili i predstavnici SUH-a. Predsjednik županijskog povjereništva Zagrebačke županije Zlatko Hržić uz pozdrave je kazao kako primjećuje da je ranijih godina bilo i više prisutnih na skupštini, no da je korona učinila svoje te informirao sve da će se 16. listopada održati županijski sportski susreti.

            Glavni tajnik SUH-a Igor Knežević je pak kazao kako je unatoč manjem broju nego inače, svejedno impozantan broj prisutnih članova. Nakon toga je u kratkim crtama iznio najveće uspjehe SUH-a posljednjih nekoliko godina u vezi poboljšanja mirovinskih prava te je najavio borbu za novi model usklađivanja mirovina. Pohvalio je zbor „Turopoljska zvona“ i njihov kontinuirani rad od čak 25 godina. Nakon službenog dijela taj zbor je otpjevao tri pjesme: „Hrvatski zavičaj, „Turopolje moje drago“ i „Ave Maria“, nakon čega je uslijedio domjenak i druženje uz pjesmu i ples.

                                                                                                          Stjepan Milobara

 

Nazovite nas - SUH Zagrebačka županija: 01/2792-129
Pišite nam: suh.vrbovec@gmail.com