¸

OPOROVEC: Štetnost ugovora o dosmrtnom uzdržavanju

     Drugo u nizu pravnih dežurstava održano je 28. listopada 2020. godine u Podružnici Oporovec, gdje se okupilo pet­naestak osoba starije životne dobi koji su imali brojna pitanja. Predsjednik SUH-a Oporovec Marijan Jardas je uvažavajući cilj projekta pozvao sve prisutne da postavljaju pitanja, a zbog prijateljskog ozračja pojedinci su se osjećali ugodno te su pred svima bez ustručavanja pitali o svojim pravnim problemima, znajući da mogu imati povjerenja.

     Najvažniji zaključak s dežurstva bio je da se ugovor o do­smrtnom uzdržavanju definitivno treba izbjegavati jer je izrazito štetan jer može osobu ostaviti bez imovine, ali i skrbi, zbog čega mnogi završe na prosjačkom štapu i odbačeni. Za svaki slučaj dani su i brojevi telefona Pravnog savjetovališta SUH-a na koje se mogu javiti svi oni koji traže privatnije okruženje i ne žele sa svima dijeliti svoje pravne slučajeve, ali i da prisutni proslijede te brojeve ostalim članovima i prijateljima koji imaju pravna pitanja.

     Time Pravno savjetovalište SUH-a širi krug osoba koji mu se obraća i samim time se više i kvalitetnije štite interesi starijih osoba i umirovljenika. Prisutne je osobito zanimalo kako kva­litetno raspolagati imovinom u starijoj dobi - kako funkcionira zakonsko nasljeđivanje, što s oporukom i nužnim dijelom, da li potpisati ugovor o uzdržavanju i slično.

 

Nazovite nas: 01/4614-204
Pišite nam: suh-pov@hotmail.com