¸

Danas su se održali sportski susreti zagrebačkih seniora pod sloganom "Sport za sve", tradicionalni 21. Jarunski sureti. Iako je dan počeo oblačan, pa i sa kapima kiše ipak se okupilo dvjestotinjak građana, članova umirovljeničkih udruga koji u bili organizirani u 11 prijavljenih ekipa. Neki su bili takmičari a neki samo podrška i publika.

Organizator je osigurao glazbu i osvježenje za sudionike sportskih susreta te klupe i stolove na kojima su se mogli odmoriti. Sportovi u kojima su se igraći takmičili bili su: Viseća kuglana, gađanje rukom loptom u cilj sa 6m, pikado, bacanje kolutova, Gađanje loptom u gol, štafetna igra Spretko – sretko i bočanje. Većina sudionika u bile žene a muškaraca je bilo u manjem broju.

Naravno, kao i svake godine na Jarunskim susretima sa svojim članovima je sudjelovao i Sindikat umirovljenika Hrvatske. Na natjecanje su došli članovi zagrebačkih podružnica Miroševec i Peščenica.

Natjecanje je do samog kraja bilo neizvjesno a na kraju nakon zbroja osvojenih bodova u svim natjecateljskim disciplinama prvo mjesto je zauzela ekipa podružnice Peščenica. Mnogi su bili iznenađeni ali sreća, znanje i spretnost je bila na strani članica i članova Peščenice. Pobjedničku ekipu predstavljali su članovi: Rudi Špoljarec, Adela Špoljarec, Katica Paulić, Janja Lazić, Luca Marić, Rada Crnobrnja, Nena Šušnjara, Ružica Vodanović, Mirjana Novačić a predstavnik pri organizatoru i koordinator je bila moja malenkost Zlatko Gregurek. Pobjednici su dobili medalje i spomenice a podružnica pehar za koji ne sumnjam da će stajati na nekom počasnom mjestu u prostorijama gdje se članovi okupljaju.

Veselje je bilo veliko a za večer je najavljena fešta jer se poklopilo i to da je ova subota rezervirana i za druženje uz glazbu.

Zlatko Gregurek, 03.06.2023.

Nazovite nas: 01/4614-204
Pišite nam: suh-pov@hotmail.com