¸
Nezaboravna plesna večer u Podsljemenu

     Nakon dvogodišnje stanke, zbog uvedenih covid mjera, umirovljenici su s radošću dočekali početak druženja i organizaciju plesnih zabava. Prema mnogima, podružnica Podsljeme organizira najbolje umirovljeničke plesne zabave u gradu. Informacije radi, plesne zabave podružnice Podsljeme održavaju svake treće subote u mjesecu u prostorijama Društvenog doma Bidrovec.

     Kao i uvijek do sada, dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, kako i ne bi kad se za ulaznicu od 20 kn nudi besplatna kava i večera, nastupi recitatora i glumačkih družina, izložbe slika, ples i glazba uživo, nudi se lijep topao ambijent, prostorija ukrašena slikama, a stolovi puni cvijeća. Srdačni i veseli domaćini održavaju odlično raspoloženje gostiju od početka do samog kraja. Proslave rođendana su posebna priča. Za slavljenike se pripremaju pokloni, svira se i pjeva prigodna rođendanska pjesma „Sretan ti rođendan“, potom slijedi večera uz tradicionalnu domaću molitvenu pjesmu „Dobra večer gospodo“, a dok domaćice donose jelo na stol svira se „Prigorska putna“ melodija.

     Po završetku utakmice u Maksimiru umirovljenici Podsljemena, puštanjem plavih balona u zrak i Diamovom himnom „Nebo se plavi bijeli se Zagreb grad, prvi smo prvi sad“ doživjeli su još jednu neviđenu radost. Svi mahom navijači Dinama, uz izuzetak po kojeg Hajdukovca, s oduševljenjem su te večeri proslavili pobjedu Dinama 3:1 čime je Dinamo definitivno potvrdio osvajanje nogometnog prvenstva Hrvatske za sezonu 2021/2022. Sve u svemu, za onoga tko se tu zatekne po prvi puta „ludo i nezaboravno“! 

Ivan Ročić

Nazovite nas: 01/4614-204
Pišite nam: suh-pov@hotmail.com