¸

PODSLJEME

      Članovi sindikata umirovljenika podružnice Podsljeme 17. listopada 2021. prisustvovali su pučkoj svečanosti Lukovo u Novskoj. Za članove je svečanost započela već u Zagrebu na glavnom željezničkom kolodvoru gdje su ih u specijalnom „Lukinom vlaku"

dočekale stjuardese obučene u raskošnu nošnju s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće.      Cijelim putem družile su se s našim umirovljenicima, nu­deći im razna pića i kolače napravljene od pčelinjeg meda. Novska je taj dan doista izgledala predivno.

     Ulice u svečanom ruhu dekorirane su jesenskim plo­dovima, mnoštvo štandova bilo je napunjeno domaćim proizvodima, svirali su tamburaši, defilirale starinske kočije i bicikli, žene na štandovima bile su obučene u narodne nošnje tog kraja, a djevojke i momci na ulici bili su obuče­ni u svečane nošnje iz doba carice Marije Terezije. Zvuci tamburice, miris lovačkog gulaša i fiš paprikaša, okus dobre vinske kapljice, a pritom sve to besplatno, svakako će privući članove da i sljedeće godine ponovno dođu u Novsku.

      Članovi su bili aktivni i u pripremi za Božić, pa su tako 4. prosinca 2021. postavili i okitili božićnu jelku u zagrebač­kom kvartu Markuševečka Trnava. Božićnu jelku darovao je Željko Hrastinski. Jelka će svojim nakitom i sjajem krasiti mali kvartovski trg sve do sredine siječnja. Već sada, vod­stvo podružnice primilo je brojne pohvale i komentare na društvenim mrežama od mještana.

Ivan Ročić

Nazovite nas: 01/4614-204
Pišite nam: suh-pov@hotmail.com